Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

usmażone pieczarki 60 dag
łopatka wieprzowa 1,20 kg
margaryna 3/4 kostki
cebula 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
woda 1,5 litra
Kucharek przyprawa do potraw
mąka 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Porada

Zagęścić 3 łyżkami mąki wymieszanymi ze szklanką wody.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pieczarkami

W większym garnku roztopić margarynę. Dodać pokrojoną w kostkę cebulkę. Zeszklić na złoty kolor. Dodać pokrojoną w kostkę łopatkę. Smażyć aż łopatka będzie miękka. Posolić. Podlać 1,5 l wody. Dodać usmażone pieczarki.Pogotować chwilę. Zatrzepać mąką wymieszaną ze szklanką wody. Zagotować i przyprawić. Podawać ciepłe z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 01.04.2014 15:24
wyśmienity obiadek
IwonaDD 01.04.2014 14:48
aromatyczny gulasz
luna76 01.04.2014 12:10
wygląda wspaniale :)
dodi 01.04.2014 11:03
moje smaki, mniam
gosia56 01.04.2014 09:50
na pewno pyszny jeszcze takiego nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak