Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kiełbasa 500 g
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cebula 1 szt
olej do smażenia
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Porada

Gotowy bigos nakładaj jeszcze gorący do słoików i zakręcaj.

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Do garnka wlej około 1,5 litra wody, wrzuć do niego wypłukaną kapustę kiszoną i gotuj.
W trakcie gotowania spróbuj kapusty, jeżeli będzie bardzo kwaśna odlej trochę wody i dolej świeżej. W dalszym ciągu gotuj.
Cebulę obierz i drobno posiekaj.
Kiełbasę pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmaż na nim kiełbasę z cebulką.
Następnie kiełbasę i cebulę dodaj do gotowanej kapusty.
Całość duś około 10 minut.
Bigos przypraw pieprzem i Kucharkiem oraz dodaj koncentrat pomidorowy.
Dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze przez krótki moment.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 01.04.2014 11:02
pyszny bigosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak