Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz
majeranek 1 łyżka
fasola Jaś 200 g
cebula biała 1 szt
masło 3 łyżki
mąka 2 łyżki
kostka rosołowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Fasolę Jasia należy moczyć przez ok.2 godziny. Później gotujemy fasolę w osolonej wodzie z dodatkiem kostek rosołowych.
Marchewki, pietruszkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy do gotującej się fasoli gdy będzie już prawie miękka, w tym czasie cebulę kroimy w drobną kosteczkę i przysmażamy na maśle, gdy cebula się delikatnie zeszkli dodajemy dwie łyżki mąki i zasmażamy ją, po czym dodajemy do naszej zupy, ciągle mieszając, by nie zrobiły się grudki, gdy włoszczyzna i fasolka będzie już miękka wsypujemy czosnek i majeranek, ściągamy z palnika i już tylko należy doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jowant 01.04.2014 09:54
bardzo lubię, bo bardzo mi smakuje :)
gosia47-47 01.04.2014 08:52
na pewno smaczna, z chęcią ją spróbuję....
patryska76 01.04.2014 08:29
Pyszna i pożywna zupka ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak