Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 3 szt
płatki kukurydziane 100 g
ząbki czosnku 3-4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
olej do smażenia
mąka o opószenia
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
jajko 1 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych

Udka myjemy i przekrawamy na pół. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy do miękkości. Następnie obieramy ze skóry. Jajko rozbijamy widelcem, płatki kruszymy i mieszamy z bułką tartą. Olej rozgrzewamy na patelni. Mięso oprószamy mąką, maczamy w jajku, a następnie w płatka. Smażymy z każdej strony na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 17.05.2014 10:37
bardzo smaczne mięsko
Megg 28.04.2014 18:24
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak