Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

jajko 5 szt
szynka 15 dag
szczypiorek 1 pęczek
majonez 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz

sos majonezowy

majonez 1,5 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżeczki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo. Przecinamy na pół i żółtka przekładamy do miseczki. Kroimy szynkę i szczypiorek w drobną kosteczkę. Dodajemy do rozdrobnionego żółtka.
Krok 1 - Jajka nadziewane foto
2
Do wymieszanego żółtka, szynki i szczypiorku dodajemy majonez, musztardę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem mieszamy na jednolitą masę.
Krok 2 - Jajka nadziewane foto
3
Białka nadziewamy przygotowaną wcześniej pastą.
Krok 3 - Jajka nadziewane foto
4
Sos: Do miseczki dodajemy majonez, jogurt naturalny, musztardę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko mieszamy na jednolitą masę.
Krok 4 - Jajka nadziewane foto
5
Nadziane jajka polewamy sosem i przyozdabiamy odrobiną pokrojonego szczypiorku.
Krok 5 - Jajka nadziewane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 31.03.2014 18:30
bardzo fajne
luna76 31.03.2014 07:47
Uwielbiam faszerowane jajka :) Pycha!
Jusiaa 31.03.2014 07:35
Idealne :)
Barbara777 30.03.2014 22:41
lubię takie, na przystawkę w sam raz:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak