Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewająca zupa mięsna

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 50 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 5 sztuk
cebula 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
ziemniaki 4 sztuki
ogórek kiszony 3 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
mąka 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewająca zupa mięsna

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, podsmażyć mięso.
Krok 1 - Rozgrzewająca zupa mięsna  foto
2
Mięso przełożyć do garnka, zalać 1,5l litra wody. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dodać łyżeczkę kucharka i szczyptę pieprzu.
Krok 2 - Rozgrzewająca zupa mięsna  foto
3
Cebulkę i czosnek pokroić w kostkę. Zrumienić na pozostałym oleju. Dodać do zupy.
Krok 3 - Rozgrzewająca zupa mięsna  foto
4
Kiedy mięso będzie prawie miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotować do miękkości.
Krok 4 - Rozgrzewająca zupa mięsna  foto
5
Dodać pokrojone w kostkę ogórki.
Krok 5 - Rozgrzewająca zupa mięsna  foto
6
Po kilku minutach dodać pokrojoną w kostkę paprykę.
Krok 6 - Rozgrzewająca zupa mięsna  foto
7
Kiedy wszystko będzie miękkie dodać koncentrat pomidorowy i mąkę wymieszaną z 1/4 szklanki wody. Zagotować.
Krok 7 - Rozgrzewająca zupa mięsna  foto
8
Zupę doprawić do smaku.
Krok 8 - Rozgrzewająca zupa mięsna  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak