Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHABOWY W ORZECHOWEJ PANIERCE

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 300-400 g
orzechy włoskie 10 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
mąka pszenna 2 łyżki
przyprawa kebab- gyros Prymat 2-3 łyżki
sól do smaku
jajko 2 szt
olej do smażenia
smalec 2-3 łyżki

Porada

Nie smażmy kotletów na zbyt gorącej patelni , bo orzechy będą miały gorzki smak .

Przepis i sposób przygotowania na: SCHABOWY W ORZECHOWEJ PANIERCE

Kroki postępowania

1
Orzechy włoskie tłuczemy , obieramy ze skorupek .
Krok 1 - SCHABOWY W ORZECHOWEJ PANIERCE foto
2
Orzechy drobno siekamy nożem , możemy je zmielić .
Krok 2 - SCHABOWY W ORZECHOWEJ PANIERCE foto
3
Z mięsa kroimy 3-4 kawałki na kotlety. Rozbijamy cienko , solimy i posypujemy przyprawą .
Krok 3 - SCHABOWY W ORZECHOWEJ PANIERCE foto
4
Orzechy mieszamy z bułką tartą oraz z mąką .
Krok 4 - SCHABOWY W ORZECHOWEJ PANIERCE foto
5
Rozmącamy widelcem jajka , panierujemy w nich mięso .
Krok 5 - SCHABOWY W ORZECHOWEJ PANIERCE foto
6
Potem kotlety panierujemy w mieszance z bułki tartej i orzechów .
Krok 6 - SCHABOWY W ORZECHOWEJ PANIERCE foto
7
Na patelni rozgrzewamy olej z dodatkiem smalcu . Smażymy kotlety z obu stron na rumiano .
Krok 7 - SCHABOWY W ORZECHOWEJ PANIERCE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak