Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana sałata rzymska.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Marynata

sok z pomarańczy 1 szt
oliwa 2 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżki
miód prawdziwy 1 łyżka

Sałata

sałata rzymska 2 sz
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
koperek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana sałata rzymska.

Kroki postępowania

1
Składniki marynaty wymieszać. Można ewentualnie dodać trochę cukru brązowego.
Krok 1 - Marynowana sałata rzymska. foto
2
Sałaty umyć, obrać z zewnętrznych liści i przekroić na połówki.
Blanszować w lekko osolonym wrzątku 2-3 min.
Krok 2 - Marynowana sałata rzymska. foto
3
Odcedzić ,po przestudzeniu zalać je marynatą. Przykryć i odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Krok 3 - Marynowana sałata rzymska. foto
4
Posypać koperkiem i podawać jako przekąskę, ale jest też doskonałym dodatkiem do mięs.
Krok 4 - Marynowana sałata rzymska. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 31.03.2014 13:45
ciekawa jestem smaku sałaty
brioszka 31.03.2014 08:48
zabieram przepis :) uwielbiam sałatę rzymską i koniecznie muszę to spróbować!
AZgotuj 30.03.2014 20:28
przepis zapisuje do ulubionych, świetna!
Kolorowa 30.03.2014 19:21
Bardzo lubię sałaty rzymski, na pewno tak przyrządzone smakowały by mi ;)
Kuchenka 30.03.2014 19:10
rewelacyjne
Smaczna_B 30.03.2014 19:04
rewelacyjnie wygląda to danie i napewno bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak