Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pod majonezem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 8 kotlety
pieczarki 30 dkg
cebula biała 2 szt
majonez 1 słoik

Porada

Do tego dania najlepszy będzie majone kielecki.

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pod majonezem

Na blasze układamy kotlety. Posypujemy je solą i pieprzem lub kucharkiem. Pieczarki i cebulę kroimy na plasterki. Na mięso kładziemy pieczarki a na to cebulę. Wszystko przykrywamy pierzynką z majonezu. Tak przygotowane mięso wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok 1 godzinę w temperaturze 190 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak