Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z oregano

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 60 dkg
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 szt
oregano do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dkg
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z oregano

Kroki postępowania

1
Fileta kroimy na cztery kawałki. Myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Krok 1 - Indyk z oregano foto
2
Następnie rozbijamy.
Krok 2 - Indyk z oregano foto
3
Rozbite mięso posypujemy kucharkiem.
Krok 3 - Indyk z oregano foto
4
Następnie oprószamy pieprzem.
Krok 4 - Indyk z oregano foto
5
A na końcu posypujemy oregano.
Krok 5 - Indyk z oregano foto
6
Jajko roztrzepujemy i moczymy w nim z dwóch stron przygotowane mięsko.
Krok 6 - Indyk z oregano foto
7
Na końcu obtaczamy w bułce tartej.
Krok 7 - Indyk z oregano foto
8
Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Krok 8 - Indyk z oregano foto
9
Usmażone kotlety dajemy na talerz. Smacznego.
Krok 9 - Indyk z oregano foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 29.03.2014 20:02
przepyszne :-) , palce lizać:-)
2milutka 29.03.2014 19:57
prostota górą;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak