Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko, tuńczyk i brokuły w galarecie

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny 300 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2,5 łyżeczka
jajko 4 sztuka
brokuł
tuńczyk 1 puszka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko, tuńczyk i brokuły w galarecie

W gorącym bulionie rozpuszczam żelatynę.

Jajka gotuję na twardo, brokuły na miękko w osolonej wodzie.

W kokilkach układam porcje tuńczyka, pokrojone jajka i brokuły, solę i pieprzę, wszystko zalewam bulionem i odstawiam do lodówki na noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 12.01.2016 21:29
Tuńczyk w oleju czy sosie własnym?
Klausia 11.11.2015 14:39
świetny pomysł
ao_12 29.03.2014 20:30
Fajny pomysł na podanie galarety w innym wydaniu:)
halina17 29.03.2014 11:57
Dobry pomysł na galaretkę z tuńczykiem.
Noruas 29.03.2014 11:45
Ciekawy pomysł na podanie galarety!
Kolorowa 29.03.2014 11:05
Super zdjęcie ;)
Kuchenka 29.03.2014 11:02
bardzo fajne
gosia56 29.03.2014 09:45
na pewno pyszne
Paolcia 29.03.2014 08:46
nie widziałam nigdy wcześniej czegoś takiego :) jestem pozytywnie zaskoczona :)
luna76 29.03.2014 07:52
Interesujący przepis :)
wyattearp 29.03.2014 07:36
super wygląda
Wiesława1 29.03.2014 07:17
hmm bardzo ciekawie brzmi i wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak