Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aksamitny krem szpinakowy

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1 l
szpinak 450 g
śmietana 12% 150 ml
mąka pszenna 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Aksamitny krem szpinakowy

Bulion podgrzać i dodać do niego mrożony szpinak. Poczekać aż się rozmrozi i gotować około 5 minut. Śmietankę połączyć z mąką i zahartować gorącym wywarem. Dodać do zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem, lubczykiem.
Zmiksować całość na gładko.
Serwować z grzankami lub groszkiem ptysiowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak