Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka z pesto z rukoli i prażoną dynią a do tego farfale ze szpinakiem

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso

filet z kurczaka 3 szt
pesto z rukoli z rukoli
pestki dyni
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat

makaron

makaron Farfale 1 op
liście szpinaku 300 g
czosnek ząbki 2
cebula biała pół
ocet winny czerwony 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
śmietana 18-procentowa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z pesto z rukoli i prażoną dynią a do tego farfale ze szpinakiem

Filet z kurczaka przekroić i rozklepać trochę lub jeśli jest mały rozklepać w całości.
Posypać solą i pieprzem. Przykryć folią spożywczą i odstawić. Ziarna dyni uprażyć na suchej patelni, aż będą posdkakiwać.
W garnku rozgrzać odrobinę tłuszczu, przyrumienić cebulę i czosnek, dodać rozmrożony szpinak, doprawić oliwą i octem winnym, zagotować. po ok 5 min szpinak zmiksować blenderem i dodać śmietanę. Ponownie zagotować.
Makaron omnomnom wrzucić na osolony wrzątek i ugotować do miękkości.

Na patelni rozgrzać tłuszcz kłaść filety i smażyć na rumiany kolor, po przewróceniu na wierzch położyć na każdym po łyżce pesto posypać ziarnami dyni i smażyć aż przyrumieni się druga strona filetu.
Na tej samej patelni podgrzać makaron ze szpinakiem.

Sałatkę zrobiłam z ogórka, cebuli i papryki z odrobiną oliwy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak