Przepis dnia II, odc. 26. Klopsiki z serem i dipem meksykańskim

Przepis dnia II, odc. 26. Klopsiki z serem i dipem meksykańskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    500 g
  • przyprawa do mięsa mielonego

    1 opakowanie
  • musztarda rosyjska

    1 łyżka
  • ser kozi

    100 g
  • jaja

    2 szt.
  • bułka tarta

    3-4 łyżki
  • olej rzepakowy

  • cebula dymka

    1 pęczek (pokrojona w kostkę)
  • czosnek

    2 ząbki (wyciśnięte)
  • natka pietruszki

    1 łyżka (posiekana)
  • pomidory

    200 g (bez skóry)
  • Party Dip Meksykański

    1 opakowanie
  • pestki słonecznika

    2 łyżki (prażone)
  • oregano

  • keczup

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 26. Klopsiki z serem i dipem meksykańskim
Party Dip Meksykański wymieszać z 2 łyżkami wody i 5 łyżkami ketchupu i odstawić do lodówki.
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 26. Klopsiki z serem i dipem meksykańskim
Do dużej miski włożyć mięso ,dodać jajka, 3-4 łyżki bułki tartej, przyprawę do mięsa mielonego, posiekaną dymkę wraz ze szczypiorkiem i wyciśnięty czosnek. Całość doprawić do smaku 2 łyżkami musztardy i oregano. Następnie dokładnie wyrobić na jednolitą masę.
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 26. Klopsiki z serem i dipem meksykańskim
Mięso podzielić na równe porcje i formować z niego małe klopsiki, na których układamy i wciskamy pokrojony w kostkę ser.
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 26. Klopsiki z serem i dipem meksykańskim
Całość zawinąć formując klopsiki i oprószyć delikatnie bułką tartą. Podsmażyć na złoty kolor, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 10 - 15 minut w temperaturze 160°C.
Krok 5 - Przepis dnia II, odc. 26. Klopsiki z serem i dipem meksykańskim
Wyjąć Party dip meksykański z lodówki, dodać pokrojone w kostkę pomidory bez skórki, przemieszać.
Krok 6 - Przepis dnia II, odc. 26. Klopsiki z serem i dipem meksykańskim
Gotowe klopsiki podawać z Party Dipem Meksykańskim z oregano i pestkami słonecznika.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat