Przepis i sposób przygotowania na: Pożywna zupa z kurczakiem, porami i grzybami
W tym samym rondlu roztop na średnim ogniu masło i włóż pora i selera. Smaż do miękkości, przez około 10 minut, po czym dodaj grzyby i brokuły, po czym smaż kolejne 2-3 minuty. Następnie dodaj jabłko i smaż kolejne kilka minut, aż grzyby i jabłka zmiękną. Wlej do rondla przelany przez sitko bulion i wmieszaj ocet jabłkowy, śmietankę i tymianek. Gotuj całość, pod częściowym przykryciem przez 20-30 minut.
W międzyczasie, pokrój kurczaka na małe kawałki i odstaw.
Po 30 minutach zmiksuj zupę blenderem, aż do uzyskania gładkiego kremu, po czym dodaj rozdrobnionego kurczaka. Dopraw solą i pieprzem do smaku, odstaw do ostygnięcia na 10 minut i podawaj.