Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone udźce z indyka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
indyk 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udźce z indyka

Udźce z indyka umyć i osuszyć. Z oliwy, soli, pieprzu, majeranku i roztartego czosnku przygotować marynatę i natrzeć nią mięso. Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie udźce przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć niewielką ilością tłuszczu, podlać wodą i piec przez około 1 godzinę w temperaturze 200 stopni, zmniejszyć temperaturę na 180 stopni i piec jeszcze 45 minut. Co jakiś czas powinno się polewać mięso sosem z pieczenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.02.2013 21:27
super jedzonko
Katarzyna/kate1980 18.03.2012 22:15
superowe
szajba2 01.06.2011 15:42
coś konkretnego na ząb
Barbara55 26.05.2011 15:33
wiadomo że smaczne
rakow2
rakow2 01.02.2011 15:54
solidna potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak