Pieczone udźce z indyka

Pieczone udźce z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majeranek Prymat

    1 łyżka
  • oliwa

    3 łyżki
  • indyk

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udźce z indyka umyć i osuszyć. Z oliwy, soli, pieprzu, majeranku i roztartego czosnku przygotować marynatę i natrzeć nią mięso. Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie udźce przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć niewielką ilością tłuszczu, podlać wodą i piec przez około 1 godzinę w temperaturze 200 stopni, zmniejszyć temperaturę na 180 stopni i piec jeszcze 45 minut. Co jakiś czas powinno się polewać mięso sosem z pieczenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

24.02.2013 21:27
super jedzonko

Katarzyna/kate1980

18.03.2012 22:15
superowe

szajba2

01.06.2011 15:42
coś konkretnego na ząb

Barbara55

26.05.2011 15:33
wiadomo że smaczne

rakow2

01.02.2011 15:54
solidna potrawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat