Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z batonikami.
Tyle ile zaważy 6 jaj, tyle dodajemy pozostałych składników (u mnie 6 jaj ważyło 300 g).
Rozgrzej piekarnik do 180ºC. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia.
W misce utrzyj masło z cukrem na puszystą masę, następnie nie przerywając ucierania dodawaj po jednym jajku. Gdy utrzesz już wszystkie jajka, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszaj na gładką masę.
Wylej pierwsza warstwę ciasta na dno keksówki- wyłóż 8 batoników tworząc 2 rzędy aby nie dotykały brzegów keksówki.
Na batoniki wylej trochę ciasta i umieść tak jak poprzednio 2 rzędy batoników (8szt) wylej reszte ciasta i wyrównaj.
Piecz około 50-55 minut na złoty kolor. Przed wyjęciem ciasta sprawdź, czy się upiekło.
Każdą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, udekoruj ciasto robiąc esy-floresy z czekolady.
Smacznego :)