Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia II, odc. 13. Pikantna zupa pieczarkowa z imbirem

5.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 200 g (obrane, plastry)
pierś z kurczaka 1 szt. (pokrojona w paseczki)
cebula 1 szt. (pokrojona w kostkę)
czosnek 1 ząbek (plastry)
olej rzepakowy (do smażenia)
soczewica 1 puszka (bez zalewy)
rosół z kury Kucharek 1 litr
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
śmietana 200 ml
kapary całe Smak 1 łyżka (posiekane)
kolendra 1 pęczek (siekana)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia II, odc. 13. Pikantna zupa pieczarkowa z imbirem

Kroki postępowania

1
W rondlu rozgrzać olej rzepakowy, dodać kurczaka i podsmażyć około minuty, następnie dodać cebulę, czosnek i pieczarki. Smażyć około 5-10 minut, ciągle mieszając.
Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 13. Pikantna zupa pieczarkowa z imbirem foto
2
Wszystko doprawić, solą, pieprzem cayenne i imbirem.
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 13. Pikantna zupa pieczarkowa z imbirem foto
3
Wlać rosół, soczewicę i zagotować.
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 13. Pikantna zupa pieczarkowa z imbirem foto
4
Dodać śmietanę.
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 13. Pikantna zupa pieczarkowa z imbirem foto
5
Na koniec wsypać posiekane kapary.
Krok 5 - Przepis dnia II, odc. 13. Pikantna zupa pieczarkowa z imbirem foto
6
Zupę podawać ze świeżo siekaną kolendrą i kaparami. Smacznego!
Krok 6 - Przepis dnia II, odc. 13. Pikantna zupa pieczarkowa z imbirem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak