Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzyby w panierce

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone kapelusze grzybów 10 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
mleko 1 szklanka
olej 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: grzyby w panierce

Kapelusze grzybów zalewamy mlekiem, odstawiamy na noc. Do garnka wlewamy wody, wrzucamy grzyby i gotujemy do miękkości. Następnie po ostudzeniu i odsączeniu, grzyby solimy i pieprzymy. Kapelusze zanurzać w roztrzepanym jajku i bułce, wkładać na rozgrzany tłuszcz i piec na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 01.06.2011 15:42
prawie jak schabowe
Barbara55 26.05.2011 15:33
choć lubię wszelkie potrawy z grzybami to ta propozycja nie podoba mi się
Tika4444 21.02.2011 11:15
z suszonych nie robiłam, muszę spróbować
rakow2
rakow2 01.02.2011 15:56
grzyby lubię zbierać i jeść
IlonaAlbertos 06.05.2010 17:51
Szybka i fajna potrawa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak