Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia, odc. 34. Filet z suma podany z pieczarkami, boczkiem i pomidorami

4.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z suma 4x160 g
pieczarki 10 szt. (obrane, plastry)
boczek 100 g (chudy, pokrojony w kostkę)
olej rzepakowy (do smażenia)
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt. (posiekana ze szczypiorkiem
pomidor 3 szt. (bez skóry, kostka)
ogórki konserwowe 1 łyżka (posiekane)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)
Pieprz czarny mielony Prymat (do smaku)
tymianek (do smaku)

Marynata

olej rzepakowy 4 łyżki
czosnek 2 ząbki (plastry)
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
miód 1 łyżka
sok z cytryny 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia, odc. 34. Filet z suma podany z pieczarkami, boczkiem i pomidorami

Kroki postępowania

1
Składniki marynaty wymieszać, natrzeć nią rybę, a następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Krok 1 - Przepis dnia, odc. 34. Filet z suma podany z pieczarkami, boczkiem i pomidorami foto
2
Piec 10 – 15 minut w temperaturze 180°C. Na patelni podsmażyć boczek, przełożyć na talerz, a na pozostałym tłuszczu usmażyć pieczarki do momentu odparowania wody.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 34. Filet z suma podany z pieczarkami, boczkiem i pomidorami foto
3
Do usmażonych pieczarek dodać boczek, pomidory, ogórki i szczypiorek. Całość doprawić do smaku.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 34. Filet z suma podany z pieczarkami, boczkiem i pomidorami foto
4
Suma podawać z aromatycznymi pieczarkami.
Krok 4 - Przepis dnia, odc. 34. Filet z suma podany z pieczarkami, boczkiem i pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak