Przepis dnia, odc. 33: Pierś z kurczaka nadziewana serem pleśniowym

Przepis dnia, odc. 33: Pierś z kurczaka nadziewana serem pleśniowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • piersi z kurczaka

    4 szt.
  • przyprawa do kurczaka - pikantna

    3 łyżki
  • musztarda delikatesowa

    1 łyżka
  • olej rzepakowy

    (do smażenia)
  • ser pleśniowy

    200 g (plastry)
  • pomidory suszone Smak

    2 łyżki (posiekane)

Sos

  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt. (słodka, pokrojona w kostkę
  • czosnek

    2 ząbki (plastry)
  • pieczarki

    400 g
  • pomidory

    3 szt. (miąższ bez skóry, kostka)
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • śmietana kremówka

    200 g
  • sól morska

    (do smaku)
  • tymianek

    (do smaku)
  • papryka słodka mielona

    (do smaku)
  • chili pieprz cayenne

    (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia, odc. 33: Pierś z kurczaka nadziewana serem pleśniowym
Pierś kurczaka naciąć wzdłuż, tworząc kieszeń i natrzeć przyprawą do kurczaka połączoną z musztardą i olejem.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 33: Pierś z kurczaka nadziewana serem pleśniowym
Następnie kurczaka nadziać serem i suszonymi pomidorami, spiąć wykałaczką.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 33: Pierś z kurczaka nadziewana serem pleśniowym
Obsmażyć na patelni, a następnie piec 10 minut w temperaturze 160°C.
Krok 4 - Przepis dnia, odc. 33: Pierś z kurczaka nadziewana serem pleśniowym
Na patelni rozgrzać olej z masłem, podsmażyć cebulę, czosnek i pieczarki. Po 5 minutach dodać pomidory i posiekaną natkę, całość doprawić do smaku. Aromatyczne piersi z kurczaka pokroić w plastry.
Krok 5 - Przepis dnia, odc. 33: Pierś z kurczaka nadziewana serem pleśniowym
Roladki podawać na pieczarkach z pomidorami.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat