Przepis dnia, odc. 31. Kotleciki z serem i dipem meksykańskim

Przepis dnia, odc. 31. Kotleciki z serem i dipem meksykańskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 g (wołowo-wieprzowe)
  • ser żółty

    100 g (tarty)
  • musztarda rosyjska

    2 łyżki
  • jajko

    1 szt.
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

    (do smażenia)
  • przyprawa do mięsa mielonego

    1 opakowanie
  • cebula dymka

    3 szt. (ze szczypiorkiem, kostka)
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • Party Dip Meksykański

    1 opakowanie
  • keczup łagodny

    100 g
  • kapary całe Smak

    1 łyżeczka (posiekane)
  • pomidorki cherry

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia, odc. 31. Kotleciki z serem i dipem meksykańskim
Party Dip meksykański przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu, dodać kapary, pomidorki cherry, szczypiorek i wymieszać.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 31. Kotleciki z serem i dipem meksykańskim
W dużej misce wymieszać mięso, ser, jajka, bułkę tartą, przyprawę do mięsa mielonego, natkę pietruszki oraz zeszkloną i wystudzoną dymkę. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 31. Kotleciki z serem i dipem meksykańskim
Z mięsa uformować małe kotleciki i podsmażyć na złoty kolor.
Krok 4 - Przepis dnia, odc. 31. Kotleciki z serem i dipem meksykańskim
Piec ok. 10 minut w temperaturze 150°C.
Krok 5 - Przepis dnia, odc. 31. Kotleciki z serem i dipem meksykańskim
Tak przygotowane kotleciki podawać z przygotowanym wcześniej dipem.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat