Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia, odc. 31. Kotleciki z serem i dipem meksykańskim

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g (wołowo-wieprzowe)
ser żółty 100 g (tarty)
Musztarda rosyjska Prymat 2 łyżki
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
olej rzepakowy (do smażenia)
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 opakowanie
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt. (ze szczypiorkiem, kostka)
natka pietruszki 1 łyżka
Party Dip Meksykański 1 opakowanie
keczup łagodny 100 g
kapary całe Smak 1 łyżeczka (posiekane)
pomidorki cherry kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia, odc. 31. Kotleciki z serem i dipem meksykańskim

Kroki postępowania

1
Party Dip meksykański przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu, dodać kapary, pomidorki cherry, szczypiorek i wymieszać.
Krok 1 - Przepis dnia, odc. 31. Kotleciki z serem i dipem meksykańskim foto
2
W dużej misce wymieszać mięso, ser, jajka, bułkę tartą, przyprawę do mięsa mielonego, natkę pietruszki oraz zeszkloną i wystudzoną dymkę. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 31. Kotleciki z serem i dipem meksykańskim foto
3
Z mięsa uformować małe kotleciki i podsmażyć na złoty kolor.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 31. Kotleciki z serem i dipem meksykańskim foto
4
Piec ok. 10 minut w temperaturze 150°C.
Krok 4 - Przepis dnia, odc. 31. Kotleciki z serem i dipem meksykańskim foto
5
Tak przygotowane kotleciki podawać z przygotowanym wcześniej dipem.
Krok 5 - Przepis dnia, odc. 31. Kotleciki z serem i dipem meksykańskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak