Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone indycze 500 g
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 2 łyżki
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżki
kapary całe Smak 1 łyżeczka (posiekane)
jaja 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mąka pszenna 1 szklanka

Party dip

Party Dip Czosnkowy Prymat 1 opakowanie
rzodkiewki 5 szt.
szczypiorek 1/2 pęczek
jogurt naturalny 3 łyżki
majonez 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym

Kroki postępowania

1
Party Dip czosnkowy przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu, dodać posiekane rzodkiewki i szczypiorek, wymieszać.
Krok 1 - Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym foto
2
Mięso przełożyć do miski, dodać kapary, przyprawę do indyka, musztardę, bułkę tartą i jajka, całość dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym foto
3
Z masy uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć w mące.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym foto
4
W dużym, płaskim rondlu zagotować rosół, dodać klopsiki i gotować 15-20 minut.
Krok 4 - Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym foto
5
Pulpeciki wyjąć z rosołu i osuszyć. Podawać z dipem czosnkowym.
Krok 5 - Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym foto
6
Dla uzyskania lepszego smaku klopsiki po ugotowaniu można obsmażyć na patelni.
Krok 6 - Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak