Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzień Dobry TVN: Pikantne udka z kurczaka

5.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 8 szt.
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1 opakowanie
oliwa 4 łyżki
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżki
chrzan żurawinowy 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dzień Dobry TVN: Pikantne udka z kurczaka

Pikantną przyprawę do kurczaka połączyć z oliwą i musztardą, dokładnie wymieszać. Umyte, osuszone udka natrzeć marynatą i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Zamarynowane udka ułożyć na rozgrzanym ruszcie i grillować po ok. 30-40 minut z każdej strony, aby mięso miało równomierny złocisty kolor.
Pikantne udka z kurczaka podawać z chrzanem żurawinowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak