Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzień Dobry TVN: Pikantna polędwica wołowa z białymi szparagami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 8x100 g, plastry
Marynata do mięs pikantna Prymat 5 łyżek
szparagi białe 8 szt.
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy węgierski Prymat 1 opakowanie
pomidory suszone Smak 8 szt.
woda mineralna 100 ml
oliwa 4 łyżki
oliwki czarne Smak 1 łyżka
oliwki zielone Smak 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dzień Dobry TVN: Pikantna polędwica wołowa z białymi szparagami

Wszystkie składniki sosu wymieszać i odstawić na 10 minut do lodówki.
Osuszone plastry polędwicy wołowej dokładnie natrzeć pikantną marynatą i odstawić na godzinę do lodówki. Tak przygotowane mięso grillować po 3 minuty z każdej strony, w zależności od preferowanego stopnia wysmażenia.
Pod koniec grillowania mięsa, na grillu ułożyć ugotowane szparagi. Ciepłe szparagi przełożyć na półmisek, na nich ułożyć pokrojoną w plastry polędwicę wołową. Przed podaniem skropić sosem węgierskim z suszonymi pomidorami i oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak