Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Doradca Smaku, odc. 12: Tatar z pstrąga, papryki i limonki

4.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z pstrąga 250 g
papryka czerwona 1 szt.
szalotka 1 szt.
natka pietruszki
Imbir mielony Prymat
limonka 1 szt.
oliwa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku, odc. 12: Tatar z pstrąga, papryki i limonki

Kroki postępowania

1
Filety z pstrąga oddzielamy od skóry i usuwamy ości.
Krok 1 - Doradca Smaku, odc. 12: Tatar z pstrąga, papryki i limonki foto
2
Następnie kroimy w kostkę.
Krok 2 - Doradca Smaku, odc. 12: Tatar z pstrąga, papryki i limonki foto
3
Drobno pokrojoną paprykę dodajemy do ryby, mieszamy.
Krok 3 - Doradca Smaku, odc. 12: Tatar z pstrąga, papryki i limonki foto
4
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz szalotkę.
Krok 4 - Doradca Smaku, odc. 12: Tatar z pstrąga, papryki i limonki foto
5
Na koniec doprawiamy solą, imbirem, sokiem z limonki i oliwą z oliwek.
Krok 5 - Doradca Smaku, odc. 12: Tatar z pstrąga, papryki i limonki foto
6
Wszystko mieszamy i odpowiednio formujemy.
Krok 6 - Doradca Smaku, odc. 12: Tatar z pstrąga, papryki i limonki foto
7
Do dekoracji najlepiej użyć liści bazylii i plasterków limonki. Przed podaniem tatar lekko posypać słodką papryką.
Krok 7 - Doradca Smaku, odc. 12: Tatar z pstrąga, papryki i limonki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak