Doradca Smaku, odc. 11: Zupa de picadillo

odc. 11 Doradca Smaku

Doradca Smaku, odc. 11: Zupa de picadillo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    2 udka
  • boczek wędzony

    100 g
  • cebula

    1 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • szynka hiszpańska

    100 g
  • golonka wieprzowa

    1 szt.
  • wino białe wytrawne

  • woda

  • jajko

  • liść laurowy

  • tymianek

  • majeranek

  • natka pietruszki

  • Szafran - nitki

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Doradca Smaku, odc. 11: Zupa de picadillo
Czosnek i cebulę kroimy w kostkę i smażymy w garnku z odrobiną oliwy.
Krok 2 - Doradca Smaku, odc. 11: Zupa de picadillo
Następnie dokładamy do garnka golonkę skórą do spodu. Chwilę smażymy, ale pilnujemy żeby cebula się nie przypaliła. Następnie dolewamy odrobinę białego wina i wodę.
Krok 3 - Doradca Smaku, odc. 11: Zupa de picadillo
Lekko solimy i dodajemy liść laurowy, tymianek i majeranek.
Krok 4 - Doradca Smaku, odc. 11: Zupa de picadillo
Gotujemy na średnim ogniu. W międzyczasie kroimy boczek w kostkę. Po 25 minutach do zupy dorzucamy kurczaka. Po około 15 minutach golonka i udka z kurczaka powinny być już gotowe. Wyciągamy je z garnka, resztę zupy przecedzamy.
Krok 5 - Doradca Smaku, odc. 11: Zupa de picadillo
Kurczaka i golonkę kroimy w drobne kawałki. Do przygotowanego wywaru wrzucamy pokrojoną szynkę, boczek, kawałki mięsa.
Krok 6 - Doradca Smaku, odc. 11: Zupa de picadillo
Dodajemy odrobinę szafranu dla koloru, pokrojone w plasterki jajka na twardo i drobno posiekaną natkę pietruszki.
Krok 7 - Doradca Smaku, odc. 11: Zupa de picadillo
Zupę nalewamy na talerze tak, aby w każdej porcji znalazły się jajka, boczek i mięso.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat