Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzień Dobry TVN: Grillowane zielone szparagi w bekonie z sosem greckim

5.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 16 szt.
chudy boczek 8 plastrów
Grill przyprawa ziołowa Prymat 2 łyżki
pomidor malinowy 2 szt.
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat 1 op.
jogurt naturalny 100 ml
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Dzień Dobry TVN: Grillowane zielone szparagi w bekonie z sosem greckim

Opakowanie sosu sałatkowego greckiego wsypać do miseczki, dodać musztardę, zalać jogurtem, dokładnie wymieszać, doprawić sokiem z cytryny i odstawić w chłodne miejsce na 10 minut.
Szparagi opłukać, odciąć zdrewniałe końcówki, obrać i krótko gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Następnie szparagi przełożyć do zimnej wody z lodem.
Bekon rozłożyć na desce, po dwa plastry jeden na drugim i posypać przyprawą Grill ziołowy Prymat. Na plastrach bekonu ułożyć po 4 szparagi, zawinąć. Tak przygotowane szparagi zgrillować na średnio rozgrzanym grillu. Podawać z sosem greckim i pomidorami malinowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 12.05.2017 15:07
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak