Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzień Dobry TVN: Marynowana karkówka z piwem miodowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 4x180 g
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 1 opakowanie
Musztarda grillowa Prymat 2 łyżki
miód lipowy 1 łyżka
piwo 500 ml, miodowe
olej rzepakowy 2 łyżki
chrzan tarty 4 łyżki
ogóreczki konserwowe 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Dzień Dobry TVN: Marynowana karkówka z piwem miodowym

Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać, natrzeć nią mięso i odstawić do lodówki na minimum godzinę (im dłużej, tym lepiej).
Następnie mięso zgrillować na dobrze rozgrzanym ruszcie po około 5 minut z każdej strony, aż karkówka nabierze złotego koloru. Podawać z chrzanem, ogóreczkami mini i sałatką z pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 13.05.2017 23:32
super mięsko
Wacław 13.05.2017 14:50
doskonałe mięsko z grilla :-)
jan_mag 12.05.2017 13:30
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak