Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzień Dobry TVN: Aromatyczne szaszłyki z krewetek z czarnymi i zielonymi oliwkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki duże 20 sztuk
oliwki zielone Smak 8 szt.
oliwki czarne Smak 8 szt.
oliwa 1/2 szklanki
Grill przyprawa klasyczna Prymat 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
cytryny 4 cząstki
kolendra 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Dzień Dobry TVN: Aromatyczne szaszłyki z krewetek z czarnymi i zielonymi oliwkami

Przyprawę grill klasyczny połączyć z oliwą z oliwek. Umyte i osuszone krewetki przełożyć do miski, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i oliwę, delikatnie wymieszać.
Zamarynowane krewetki i oliwki nadziewać na przemian na szpadki do szaszłyków w następujący sposób: krewetka, oliwka czarna, krewetka, oliwka zielona, krewetka, oliwka czarna, krewetka, oliwka zielona, krewetka, czyli po 5 krewetek i po 2 oliwki każdego koloru na każdej szpadce. Grillować na średnio rozgrzanym grillu, aż krewetki się zaróżowią.
Tak przygotowane szaszłyki z krewetek podawać ze świeżo siekaną kolendrą i cząstkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 02.05.2015 14:50
Uwielbiam krewetki! Napewno wypróbuje ten przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak