Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzień Dobry TVN: Wieprzowe kebabczety

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
Grill przyprawa pikantna Prymat 1 op.
natka pietruszki 1 pęczek
imbir 1/2 łyżeczki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dzień Dobry TVN: Wieprzowe kebabczety

Mięso wymieszać z przyprawą grill pikantny, musztardą, imbirem i natką pietruszki. Całość dokładnie wymieszać, przykryć folią i odstawić do lodówki na minimum 10 minut, a najlepiej na całą noc. Z masy mięsnej formować podłużne kotleciki, pamiętając, aby zwilżyć ręce wodą, wówczas mięso nie będzie kleiło się do rąk i łatwiej będzie je formować. Kiełbaski nadziać na szpadki do szaszłyków i upiec na średnio rozgrzanym grillu. Podawać z sałatką z grillowanej papryki z sosem włoskim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 12.05.2017 23:12
To prawda też zauważyłam;)
asiatok 02.07.2016 18:36
Może się mylę, ale a zdjęciu to chyba nie jest mięso mielone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak