Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia, odc.1. Dorsz z pomidorami i oliwkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 500 g
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
kapary całe Smak 1 łyżka
oliwki zielone Smak 1 łyżka (pokrojonych oliwek)
oliwki czarne Smak 1 łyżka (pokrojonych oliwek)
oliwa 4 łyżki
cebula 2 szt.
czosnek 3 ząbki
wino białe wytrawne 100 ml
pomidor pelati 2 puszki
rosół warzywny 1 litr
kolendra 1 pęczek
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat (do smaku)
Papryka słodka mielona Prymat (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia, odc.1. Dorsz z pomidorami i oliwkami

Kroki postępowania

1
W dużym garnku na oliwie obsmażyć cebulę i czosnek, dodać wino i gotować 5 minut na wolnym ogniu.
Krok 1 - Przepis dnia, odc.1. Dorsz z pomidorami i oliwkami foto
2
Dodać pomidory, kapary, oliwki, liście laurowe i rosół, całość zagotować.
Krok 2 - Przepis dnia, odc.1. Dorsz z pomidorami i oliwkami foto
3
Następnie dodać dorsza i delikatnie wymieszać.
Krok 3 - Przepis dnia, odc.1. Dorsz z pomidorami i oliwkami foto
4
Gotować kolejne 15 minut, delikatnie mieszając i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać świeżo siekaną kolendrą.
Krok 4 - Przepis dnia, odc.1. Dorsz z pomidorami i oliwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak