Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Znikająca kapucha z rzodkiewką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta młoda 1 główka
rzodkiewki 1 peczek
masło 150 g
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Znikająca kapucha z rzodkiewką

Masło rozpuszczamy w garnku i przesmażamy na nim poszatkowaną kapustę i rzodkiewkę startą na cienkie plasterki.
Dolewamy około szklanki wody i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem prze około 30 minut, mieszając od czasu do czasu. Doprawiamy do smaku kwaskiem, cukrem, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak