Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop z pestek wiśni po poznańsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1,5 kg
cukier 3/4 szklanki
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop z pestek wiśni po poznańsku

Pestki wydrylowane z 1,5 kg wiśni wraz z sokiem z drylownicy umieścić w małym garnku. Dodać 1 szklanę wody oraz cukier. Gotować około 10 minut. Doprawić do smaku sokiem z cytryny. Syrop przelać przez sito do butelki. Przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 12.03.2014 09:14
taki syrop warto mieć

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak