Pieczone pstrągi

Pieczone pstrągi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    4 szt
  • cytryna

    4 plasterki
  • masło

    4 łyżki
  • oliwa z oliwek

    4 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • pieprz

  • tymianek

  • sól

  • papryka słodka

  • cukier

  • bazylia

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do przygotowania pstrągów użyłam suszonej natki pietruszki.

Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do oliwy z oliwek. Sól, pieprz, tymianek, paprykę, cukier, bazylię oraz suszoną natkę pietruszki wymieszać ze sobą.
Pstrągi umyć i osuszyć. Oprószyć przygotowaną mieszanką przypraw. Do środka każdego pstrąga włożyć po łyżce masła.
Z folii aluminiowej wyciąć 4 prostokąty tak aby swobodnie zwinąć w nich pstrągi. Każdy prostokąt folii skropić oliwą z oliwek. Na środek położyć pstrąga i plasterek cytryny, zwinąć.
Piec 25 minut w temperaturze 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

halina17

12.03.2014 11:38
Smaczna ryba.

Pyszota

12.03.2014 08:46
pyszna rybka

sylwia_sl

12.03.2014 08:14
Najlepszy pstrąg jest właśnie tak przyrządzony

Czyki

12.03.2014 07:55
Taki pstrąg, to musi smakować:)

fotoviderek

12.03.2014 07:27
Uwielbiam pieczonego pstrąga :)

Romanowka

12.03.2014 06:59
jedna z moich ulubionych ryb, w pysznej wersji!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat