Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z boczniakami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 torebka
cebula 1 sztuka
szpinak świeży 25 dag
masło 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z boczniakami

Kroki postępowania

1
Składniki :
kasza gryczana 1 woreczek
cebula 1 duża sztuka
szpinak 25 dag
boczniak 10 sztuk
masło 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Kaszę ugotować według przepisu.
Boczniaki pokroić w paski, cebule w kostkę. Szpinak opłukać.
Krok 1 - Kasza z boczniakami foto
2
Na patelni roztopić masło i usmażyć boczniaki wraz z cebulką, pod koniec dodać szpinak. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Kasza z boczniakami foto
3
Dodać kaszę i wymieszać.
Przełożyć na talerze.
Krok 3 - Kasza z boczniakami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 11.10.2014 16:47
Moje smaki.
ada.la 12.03.2014 08:42
ciekawe danie
Ewelina1991 12.03.2014 07:58
kasza coś dl a mnie
Czyki 12.03.2014 07:52
Bardzo pyszne:)
Aga-25 12.03.2014 07:50
wyśmienita!!
agnieszka131919 12.03.2014 07:45
na pewno smaczne, mniam
Agnieszka-87-25 12.03.2014 07:42
już bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak