Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowe naleśnik

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 130 gram
budyń waniliowy 1 opakowanie
jajko 2 sztuki
mleko 1 szklanka
kakao 1 łyżka
cukier kryształ 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowe naleśnik

Kroki postępowania

1
Mąkę dokładnie połączyć z budyniem, kakaem i cukrem kryształem. Następnie dolać mleko i wbić jajko. Wszystko wymieszać na jednolitą masę. Odstawić na 30 minut.
Krok 1 - Budyniowe naleśnik foto
2
Kiedy ciasto odpocznie możemy smażyć naleśniki na patelni delikatnie zwilżonej olejem. Z tej porcji wyszło mi 8 naleśników.
Krok 2 - Budyniowe naleśnik foto
3
Podczas smażenia musimy uważać, ponieważ bardzo łatwo je przypalić. Podajemy z ulubionym nadzieniem np. białym słodkim twarogiem.
Smacznego :)
Krok 3 - Budyniowe naleśnik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 12.03.2014 10:30
smaczne to!
ada.la 12.03.2014 08:52
fajny pomysł
Rafcio 11.03.2014 23:19
mmm jaki ciekawy przepis, a jak podane pięknie!
blankkaa 11.03.2014 21:56
Super przepis, na dodatek pięknie podane:)
idealme 11.03.2014 21:53
wyglądają pięknie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak