Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki z sera camembert ze szczypiorkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

camembert 1 szt.
masło 1 łyżka
Szczypiorek cienki pęczek
słonecznik łuskany 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki z sera camembert ze szczypiorkiem

Ser rozdrabniamy, mieszamy z masłem i wkładamy na rozgrzaną patelnię. Podgrzewamy na małym ogniu aż ser się rozpuści. Dodajemy słonecznik, mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia.
Szczypior siekamy i wykładamy na talerz. Z jeszcze ciepłego sera, zmoczonymi wodą rękoma lepimy niewielkie kulki (wielkości mniej więcej piłeczki do ping-ponga) i obtaczamy w szczypiorku.

Pyszne z grzankami z chleba wieloziarnistego i z kawałkami pomidora!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 16.09.2014 15:27
świetny pomysł
Granita 02.06.2014 18:20
przepysznie wyglądają
anemon 12.03.2014 07:10
Bardzo pomysłowy i efektowny sposób na camembert.
kasienka23 11.03.2014 21:01
ciekawy przepis!
Kuchenka 11.03.2014 19:09
bardzo ładnie wyglądają
Gracer 11.03.2014 19:06
super przepis
Sylwiagr 11.03.2014 19:04
fajny pomysł na przekąskę ;-)
Lidzia 11.03.2014 17:34
Pięknie wygląda.
Konczi 11.03.2014 17:27
Cudna przekąska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak