Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurawinowe serca

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szk
śmietana 2 łyżki
cukier waniliowy 1 op
masło 0,5 kostki
cukier puder 0,5 szk
żurawina 0,5 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Żurawinowe serca

Żurawinę posiekać. Masło utrzeć wraz z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać śmietanę, żurawinę oraz mąkę. Ciasto wyrobić na gładką masę. Odstawić na 30 minut do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Za pomocą foremek wycinać ciastka. Piec 12 minut w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 11.03.2014 22:35
Pysznie się prezentują :)
kate.500 11.03.2014 20:09
pieknie wygladaja
Renata9 11.03.2014 19:25
pyszne ciasteczka, bardzo lubię żurawinę
Lidzia 11.03.2014 19:07
Fajniutkie.
caralajna 11.03.2014 18:18
bardzo fajne
Smaczna_B 11.03.2014 17:25
fajne ciasteczka
Konczi 11.03.2014 17:11
super serduszka
Krzysztof15 11.03.2014 17:09
wygladaja smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak