Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trupie palce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 gram
cukier kryształ 1 szklanka
jajko 2
mąka pszenna 2,60 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Trupie palce

Kroki postępowania

1
- W misce łączymy ze sobą masło, cukier, jajko i ekstrakt. Miksujemy i dodajemy powoli mieszankę z maki, soli i proszku do pieczenia
- Wkładamy ciasto do lodówki na 30 minut
- Nagrzewamy piekarnik na 170 stopni. Ciasto rozwałkowujemy i formujemy podłużne palce z zaznaczeniem kości.
Krok 1 - Trupie palce foto
2
Na końcu palca wciskamy ziarno kakao np. z Peru, które będzie pełniło funkcję brudnego, zabłoconego ziemią cmentarną paznokcia ;)
Krok 2 - Trupie palce foto
3
Pieczemy około 20 minut. Smacznego
Krok 3 - Trupie palce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 11.03.2014 19:07
tylko chyba nie nadaje się na krok po kroku
Gracer 11.03.2014 19:07
super przepis
Smaczna_B 11.03.2014 16:51
nazwa nie zachęcająca...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak