Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Angielskie śniadanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki cielęce 2
boczek 100 gram
jajko 2
chleb 2 kromki
ser żółty 2 plasterki
przyprawy
ketchup pikantny
musztarda

Przepis i sposób przygotowania na: Angielskie śniadanie

- Parówki kroimy na trzy części i gotujemy w wodzie. Na patelni rozbijamy jajka (robimy sadzone), przyprawiamy Vegetą i pieprzem, obracamy na 10 sekund tak aby nie rozwalić żółtka i z powrotem na drugą stronę. Zdejmujemy z patelni. Plastry boczku podsmażamy na patelni z jednej i drugiej strony do zarumieniania
- Gotowe parówki wyjmujemy na talerz dokładamy jedno jajko sadzone 2/3 plasterki boczku, keczup/musztardę oraz kromki chleba z serem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Caterina 11.03.2014 15:39
Hehe na pewno nie standardowy przepis "wyattearp joanna b" ;) myślę, że warto się dzielić pomysłami na posiłek, nawet tymi najprostszymi :)
wyattearp 11.03.2014 14:23
a co to za przepis na ugotowanie parówki i usmażenie jajka
Monia 11.03.2014 13:54
Fajne, ale wolę polskie ;)
Kasia35 11.03.2014 13:25
typowo angielskie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak