Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczno-twarogowa z czarnymi oliwkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 200 g chudy
jajko 3 szt.
kefir 30-50 ml
oliwki czarne 6-8 szt.
pietruszka zielona kilka gałązek
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
sól morska

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczno-twarogowa z czarnymi oliwkami

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i grubo posiekać.
Krok 1 - Pasta jajeczno-twarogowa z czarnymi oliwkami foto
2
Chudy twaróg (ew. serek typu capri) pokruszyć wprost do jajek.
Krok 2 - Pasta jajeczno-twarogowa z czarnymi oliwkami foto
3
Dolać kefiru (maślanki, jogurtu naturalnego), dodać pokrojone czarne oliwki, grubo posiekaną natkę pietruszki oraz sól morską i świeżo zmielony kolorowy pieprz.
Krok 3 - Pasta jajeczno-twarogowa z czarnymi oliwkami foto
4
Całość miksować do uzyskania w miarę jednolitej konsystencji. Schłodzić przed podaniem.

Pasta smakuje jako dodatek do pieczywa (świeżego i opiekanego), pieczonych lub gotowanych z mundurkach ziemniaków, krakersów czy jako dip do maczania surowych warzyw - cykorii, ogórka, papryki, selera naciowego...
Krok 4 - Pasta jajeczno-twarogowa z czarnymi oliwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 11.03.2014 13:12
Ciekawy pomysł na pastę ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak