Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone a'la zrazy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
jajko 1 sztuka
czosnek ząbki 1 sztuka
bułka czerstwa 1 sztuka
mleko 2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
cebula 1 sztuka
ogórek kwaszony 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone a'la zrazy

Czerstwą bułkę moczymy w mleku aż zmięknie. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i odciśniętą bułkę. Mieszamy na jednolitą masę. Formujemy średniej wielkości kulki. Cebulę obieramy i kroimy w paski. Ogórka również kroimy w paski.
Kotlecika spłaszczamy, układamy ogórka oraz cebulę, zawijamy . Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką. U mnie buraczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosiag 11.03.2014 14:32
obiadek super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak