Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadmiarkowa wędzona zupa rybna

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół wołowy 1 litr odtłuszczony
papryka zielona 1 szt
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
oliwa 1 łyżeczka
koper włoski 1 łyżeczka nasion
limonka 1/2 soku
łosoś filet 500 gram wędzony

Przepis i sposób przygotowania na: Nadmiarkowa wędzona zupa rybna

Gdy w lodówce coś zostanie w nadmiarze:)

Paprykę kroimy w kostke i podsmażamy na oliwie,dodajemy rybę (bez skóry) i jeszcze chwile podsmażamy.

Przekładamy do rosołu i blenderujemy na gładki krem, dodajemy koper oraz wędzoną paprykę następnie zagotowujemy. Na koniec wlewamy sok z limonki.

Można podawać z odrobiną startego twardego sera typu parmezan i świeżymi ziołami:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 11.03.2014 17:43
Dobra zupa.
Ania84 11.03.2014 11:58
oryginalna i jakże smaczna zupa! a foto cudne
Róża1 11.03.2014 11:51
też uważam , że orginalny przepis:-)
Sylwia26 11.03.2014 11:41
fajny przepis
Pyszota 11.03.2014 11:33
świetny przepis
usmiech 11.03.2014 11:11
oryginalny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak