Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w sosie pomidorowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 300 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szkl.
bułka czerstwa 1 szt.
mleko 1 szkl.
jajko 1 szt.
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 szt.
woda 4 łyżki
cebula 1 szt.
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w sosie pomidorowym

W miseczce namaczamy czerstwą bułkę w mleku. Gdy już nasiąknie, odsączyć ją. Do miski wrzucamy mielone, bułkę tartą, jajko, pieprz, sól, zioła prowansalskie i wyrabiamy. Formujemy nie za duże kulki mięsne. Na rozgrzanym oleju podsmażamy wraz z pokrojoną w krążki cebulką. Usmażone klopsiki wraz z cebulką przekładamy do garnka z wodą, dodajemy koncentrat pomidorowy, posypać szczyptą soli i pieprzu. Gotować na małym ogniu około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 11.03.2014 10:35
pyszny obiadek
Milka100 11.03.2014 10:18
ale apetyczne i na pewno smaczne
patryska76 11.03.2014 08:52
Moje ulubione ;-)
Bernadeta1 11.03.2014 00:22
lubię takie klopsiki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak