Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony z masłem paprykowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 4-5 kawałków
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny 1/2 szt
masło 10-15 dkg
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
chili Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony z masłem paprykowym

Masło ( musi być miękkie) mieszamy z papryką słodką i chili ( dodajemy według uznania). Tak przygotowane masło wkładamy do lodówki , żeby nam stwardniało.

Łososia filetujemy ze skóry. Do naczynia żaroodpornego wlewamy łyżkę oliwy z oliwek, układamy kawałki łososia. Z cytryny wyciskamy sok. Sokiem z cytryny polewamy łososia. Na każdym kawałku ryby układamy masło paprykowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 11.03.2014 19:50
lubię łososia
patryska76 11.03.2014 08:54
Pyszna rybka ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak