Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beza z mąką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
białko 5 szt
proszek do pieczenia 1 szcz
cukier 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Beza z mąką

Białka ubijam z cukrem na sztywną i błyszczącą pianę. Potem dodaję mąkę (oba rodzaje), proszek do pieczenia i miksuję jeszcze chwilę.
Przekładam do brytfanki, piekę przez 15 minut w 180 stopniach. Kroję w trójkąty i podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 05.03.2015 15:24
pycha beza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak