Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta orzechowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
masło 20 dek
sól szczypta
orzechy 40 dek
miód 5 łyżek
czekolada mleczna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: tarta orzechowa

Mąkę zagnieść z masłem i szczyptą soli. Zrobić kulę i wstawić do lodówki na 30 minut.Formę na tartę wyłożyć z schłodzonym ciastem po nakłuwać widelcem i upiec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Orzechy przesmażyć na margarynie, dodać miód, chwilę smażyć i wyłożyć na upieczone ciasto. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią masę orzechową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.05.2014 09:40
moja ulubiona
Kejti 15.04.2014 11:13
Fajna tarta :-)
blankkaa 10.03.2014 19:15
Bardzo smakowita!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak