Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny barszczyk

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 20 dag
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
włoszczyzna 1 pęczek
ogórki kiszone 4 szt.
buraki ćwikłowe 4 szt.
czosnek 4 ząbki
ziemniaki 4 szt.
cząber
Liść laurowy suszony Prymat
sól do smaku
pieprz
cukier
natka pietruszki
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny barszczyk

Wykonanie:
Fasolę namoczyć na noc, następnego dnia dodać ½ łyżeczki cząbru i ugotować. Buraki, włoszczyznę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić ugotowaną fasolę przyprawić do smaku włożyć przecier pomidorowy i pokrojone ogórki całość gotować 10 minut i zakwasić sokiem z cytryny. Dodać zmiażdżony czosnek, natkę pietruszki, odrobinę cukru i podawać z razowym chlebkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 10.03.2014 20:35
świetny barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak